Workshop Wastekeningen maken - Jolanda van Bavel 06 - 45 62 42 75

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Workshop Wastekeningen maken

WORKSHOP:
Bij Para Centrum De Roos kun je een Workshop Wastekeningen maken volgen.

Geschiedenis

De techniek werd met name gebruikt in de mummie portretten in Egypte rond 1-300 na Christus in de vroege iconen, en op sarcofagen, door Grieken en Romeinen maar ook later in vele kunstwerken van de 20e eeuwse Noord- Amerikaanse kunstenaars. Vele prachtige portretten en iconen zijn in musea over de wereld nog te bewonderen.Encaustic schilderen, ook wel bekend als hete was schilderen, is een samentelling van verwarmde bijenwas waar gekleurde pigmenten aan toegevoegd werden. De vloeibare was word aangebracht op een oppervlak zoals hout, canvas maar ook andere materialen werden gebruikt. De eenvoudigste mengsel bijenwas en gekleurde pigmenten, maar er zijn verschillende andere recepten gebruikt o.a. damar hars, lijnolie en andere ingrediënten.Encaustic Art kreeg in de jaren 90 een opleving gezien de populariteit, daar er met hulp van een elektrisch ijzer, kookplaat en een verwarmde stylus op verschillende ondergronden zoals karton, hout, papier en zelfs aardewerk kan worden gewerkt. Dit werd in 1990 door Michael Bossom (Engeland) ontwikkeld tot een nieuwe techniek.

Hedendaagse Encaustic
Encaustic is een techniek, waarbij wordt 'geschilderd' met verschillende kleuren bijenwas en een schilderijzertje.Er wordt voornamelijk gewerkt met een schilderijzertje, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van een tekenpen/styler (een soort soldeerboutje), een hetelucht pistool (Hotair gun) of een hete plaat ( Hot plate).'Encaustic' betekent 'inbranden', wat duidt op de warmte die nodig is om de was te smelten en bruikbaar te maken.De bijenwas wordt op speciaal encaustic schilderpapier aangebracht, waar een soort coatinglaagje opzit. Door verschillende kleuren en technieken te combineren, kun je tekeningen maken met de was.Door de was te verwarmen op het schilderijzer en vervolgens aan te brengen op speciaal papier, kun je mooie tekeningen maken, je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen of schilderen....iedereen kan het!Zolang je open staat voor het leren van iets nieuws, zul je veel plezier beleven aan het maken van bijenwastekeningen.Wanneer je gericht bepaalde technieken toepast, is het mogelijk om 'realistische' afbeeldingen te maken, zoals landschapjes. Het is ook mogelijk om intuïtief te schilderen, gewoon vanuit je gevoel.Op deze manier ontstaan mooie afbeeldingen, die voor uzelf een bepaalde betekenis of boodschap kunnen hebben.Encaustic is veelzijdig en kan zowel op schilderpapier alsook op canvas/linnendoek gemaakt worden.Zo zijn er ook verschillende gereedschappen zoals styler/tekenpen, de Hot Airgun en de Hotplate voor mensen die net even een stapje verder willen gaan...


Wat leer je tijdens de Workshop?

* Wastekeningen maken
* Technieken
* Lezen van de Wastekeningen

Data 2019: 

Zaterdag: van 11 tot 17 uur
De kosten bedragen: € 90,- ( incl.Lunch)

Locatie: 
Meldt je dan aan voor de Workshop Wastekeningen maken: klik hier

Als je vragen heeft neem dan contact op.

Ik ben telefonisch bereikbaar op:
* 010 - 4.100.185
* 06 - 45 62 42 75

Of stuur een bericht naar: info@paracentrumderoos.nl

Een consult, een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Para Centrum  De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu