Dreamcatcher - Kadowinkel De Roos

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dreamcatcher


Dromen zijn erg belangrijk in de traditie van de indianen. Verhalen en legenden wemelen van de nachtmerries die een ramp voorspellen. Volgens het geloof van de indianen zit de lucht `s-nachts vol met potentieel voor aangename en nare dromen; beide kunnen de dromer bereiken. Het idee voor de dromenvanger ontstond bij de Ojibway en Anishnabe stammen. 

De Ojibway geloofden dat de dromen het resultaat waren van veel factoren, waarvan toeval een belangrijke was. Dat betekende dat een verontrustende droom bij ieder individu terecht kon komen. De wijzen van de stam, de Medicijnmannen, zochten naar een middel om negatieve dromen tegen te houden. Zo ontstond het idee voor de Dromenvanger.

Het geleverde product kan iets afwijken dan op de foto wordt afgebeeld.

Tip: Het is belangrijk om de dreamcatcher af en toe te ontladen, door deze in de zon en de maan voor het raam te hangen. Zodat de dromen weer onbtvangen worden door de dreamcatcher.

Heb je vragen? 
Neem dan gerust contact met ons op: 010 - 4.100.185 & 06 - 45 62 42 75
Of stuur een bericht naar:  info@paracentrumderoos.nl

Dreamcatcher Leer - 16 cm

Dreamcatcher Leer - 16 cm

Aangename dromen kunnen beide kanten op door het midden van de dromenvanger. Ze kunnen dus steeds opnieuw worden gedroomd door dezelfde persoon of door verschillende dromers. Indien een dromenvanger in het midden voorzien is van de beeltenis van een indiaanse krijger of dierfiguur wordt de dromer gesterkt door de kracht van deze persoon of dier.

Een grote ring - drie kleine ringen

Incl. Beschrijving.

Artikelcode: KWY8530040

€ 5,95 Toevoegen
Dreamcatcher Leer - 6 cm

Dreamcatcher Leer - 6 cm

Zonder dromenvangers zweven deze dromen ongecontroleerd rond en kunnen ze slapende lastigvallen. De dromenvanger vangt de nare dromen, waarna ze worden vernietigd door de eerste zonnestralen. Een droom die op deze manier wordt gevangen en vernietigd zou de dromer niet kunnen achtervolgen.

De droom kan ook niet op zoek naar een andere dromer. Een aangename droom zou de steen of kraal volgen naar het midden van het web en van daaruit naar de persoon die onder de dromenvanger ligt te slapen.

Incl. Beschrijving.

Artikelcode: KWY8530043

€ 1,75 Toevoegen
Dreamcatcher Multicolor - 6 cm

Dreamcatcher Multicolor - 6 cm

Wat is een Dromenvanger?

Beweerd wordt dat een ouder lid van de Anishnabe stam een van zijn visioenen omschreef. In dat visioen zag hij een spinnenweb in een hoepel. Aan het web hing een veer en een kraal, die positieve dromen zouden vasthouden, zo werd hem openbaard, terwijl negatieve dromen hun weg vervolgden.

Zo werden de eerste dromenvangers gemaakt van wilgenhout, uilenveren en stenen kralen. Ook nu nog speelt het web een belangrijke rol in de betekenis en de vormgeving van de dromenvangers. Maar niet alle Dromenvangers bevatten stenen of kralen.

Incl. Beschrijving.

Artikelcode: KWY8530065

€ 1,75 Toevoegen
Dreamcatcher Multicolor 16 cm

Dreamcatcher Multicolor 16 cm

Hoe werkt een Dromenvanger?

De Dromenvanger wordt opgehangen boven de slaapplek, waar hij `s-ochtends de eerste zonnestralen kan opvangen. Volgens de traditie van de indianen zijn bepaalde dromen bestemd voor specifieke personen en bevatten ze boodschappen die alleen voor hen relevant zijn. De dromenvanger kan niet voorkomen dat deze dromen hun bestemming bereiken; deze dromen zullen altijd door het web glippen, zodat de dromer de belangrijke symbolen of boodschappen toch zal ontvangen.

De dromenvanger kan wel doelloos rondzwervende nare dromen, die `s-nachts rondwaren, tegenhouden.

Een grote ring - drie kleine ringen

Incl. Beschrijving.

Artikelcode: KWY8530026

€ 5,95 Toevoegen
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu